![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Бахта ДмитроCooking in the Wild. Сучасна гастрономія в глибинах Карпат
CP PUBLISHING 2024 р. 256 ст. , обкладинка: Тверда
оцінок: 1
розмір: 300х240 мм.
Книга «Cooking in the Wild | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат» – про виживання в природі українських Карпат, спільне приготування їжі, дбайливе ставлення до довкілля, ліс і гори, про любов до українських традицій і покликання кухаря. У 2019 році відомий шеф-кухар Ігор Мезенцев разом із талановитим фуд-фотографом Дмитром Бахта й Анною Смоляковою створили унікальний проєкт «ТОПОТ», головна мета якого – повернення до витоків національної гастрономії. Учасники – українські та іноземні шеф-кухарі – проводять п’ять днів у лісі, горах, спускаються до річки. Вони готують сучасні страви в абсолютно диких умовах, використовуючи інгредієнти, які можуть взяти з природи, а також придбати у місцевих фермерів. У 2021 році в четвертій зустрічі «ТОПОТ: Міст», що відбулася в Карпатах і увійшла до цього видання, взяли участь українські кухарі, а також представники іноземної гастрономічної спільноти з ОАЕ, Данії, Іспанії, США, Великої Британії. Усі були в рівних умовах – чоловіки та жінки, зіркові кухарі та початківці. Кожен інгредієнт шефи мали знайти, зібрати або придбати у фермерів. Під час цієї експедиції учасники приготували численні страви з дичини, яку вони купили в місцевих мисливців, і м’яса, придбаного у фермерів, причому використовували різні техніки: варили, смажили на багатті та запікали в земляній печі. У своїх стравах шефи максимально задіяли дикороси – їстівні плоди, горіхи і насіння рослин, трави, гриби тощо, які виросли в природному дикому середовищі, а не були культивовані людиною. Звичні рослини, що оточують українців на кожному кроці та ростуть на городах, у полях і лісах, шефи використовували як яскраві приправи, а іноді навіть робили центральним інгредієнтом своїх кулінарних творінь. У підсумку Дмитро Бахта створив унікальний фотоматеріал, що через сучасні стилізовані фотографії демонструє сучасні, складні страви, часто витвори справжньої високої кухні. Цей проєкт, як і всі «ТОПОТ», – неоцінений внесок у розвиток сучасної гастрономії України, мотивація та натхнення для всіх шеф-кухарів, фермерів. Це безпрецедентний випадок: такі кулінарні експедиції в Європі ще не проводилися. Українці досі часто не розуміють, які скарби має наша унікальна природа, наскільки багаті традиції та спадщина, що лежать в основі нашої сучасної культури, невіддільна частина якої – гастрономія. Саме про це наша книга. ISBN: 9786178417000 |

Дурна кров
Пресліцький Дмитро
349

Наліпки дітлахам. У морських глибинах
Шипарьова О.В.
39

Дикі та свійські тварини. Wild and Domestic Animals
Зінов’єва Л. О.
45

Гуцульщина - перлина Українських Карпат
399

Велич Карпат
Николишин Юрій
1199

Пазли "Гірські звірі Карпат"
215

Чорні хлопці Карпат
Целевич Юліан
350

Гомін гуцульської давнини. З гір Карпат
Михайло Ломацький
299

Народне мистецтво Карпат
альбом ілюстр. С. К. Маковський
569

Етнографічні групи українців Карпат. Бойки
499

Традиційний стрій етнографічних груп українців Карпат
Стельмащук Галина
260

Етнографічні групи українців Карпат. Гуцули
489

Етнографічні групи українців Карпат. Лемки
479
Мудрість Карпат. Прислів'я, приказки, промовки, народні афоризми Срібної землі
Мирослав Дочинець
249

Століття Якова (Фоліо. Сучасна українська література)
Лис Володимир
299

Гуцульські вишивки Карпат: Мистецтво геометричного орнаменту і колориту. П'ятий мистецький альбом : навчальний посібник. Космацькі вишивки Косівщини. Альбом 5, Кн. 2.
Свйонтек Ірина
2799
Метро 2033
Дмитро Глуховський
359
Метро 2034
Дмитро Глуховський
289
Метро 2035
Дмитро Глуховський
359

Я і мій тато
Дмитро Кузьменко
225
Націоналізм
Дмитро Донцов
359

Геополітика
Донцов Дмитро
399

Козацькі поеми
Павличко Дмитро
59

Спочатку
Павличко Дмитро
125

Абетка. Сучасна методика
119

Амстердам
Мак’юен Ієн
335

Московська отрута
Донцов Дмитро
359

Сам собі майстер
Падалка Дмитро
99
50 найвідоміших людей Коломийщини
ред. Дмитро Карп'як
229

Меганаліпки. Динозаври
Турбаніст Дмитро
169

Космос (укр.)
Турбаніст Дмитро
459

Горіхова шкаралупа
Мак'юен Ієн
275

Обранці
Рот Вероніка
559

Історія Запорізьких козаків
Дмитро Яворницький
1199
Мала і Велика Житомирські
Дмитро Малаков
129

Закладка
Лазуткін Дмитро
209

Фарс-мажор
Стельмах Дмитро
79

Покаянні псалми: Поезії
Павличко Дмитро
449

Автомобілі
Шаповалов Дмитро
139

Над зозулиним гніздом
Кізі Кен
419

Nowoczesna Polska. Сучасна Польща
Андрущенко І. В. та ін.
175

Сучасна українська мова: Підручник
Григор’єв О.М.
299

Три бажання
Моріарті Ліян
555

Нікому ані слова, або Як розлюбити абрикоси
Журавель Дмитро
199

Попід валом «міста Ярослава»
Дмитро Малаков
139
Шедеври українського живопису.(Мова укр.-анг.)
Дмитро Горбачов
1699

Я, тато і Висока Гора
Дмитро Кузьменко
326

Гетьмани України. Перші
Воронський Дмитро
349

Світ навколо нас. Як це зроблено?
Дмитро Турбаніст , В. Лисов
259

Метро 2033
Глуховський Дмитро
555

ка Д. І. Яворницького. В 6 т.
Яворницький Дмитро; Упоряд: С. В. Абросимова, Н. Є. Василенко, А. І. Перкова та ін.;
1999

Дмитро Донцов
Коломієць Ростислав
99

Історія зарубіжної педагогіки
Скільський Дмитро
199
продано

Дискордія
Українець Остап
349

Я ж вам казав! Сучасна економіка за Гайманом Мінськи
Рендал Рей
210

Жереб
Добрянський Василь
289
Показати ще...