Кузнєцова ЄвгеніяГотуємо в журбі
2020 р. 80 ст. , обкладинка: тверда
оцінок: 1
розмір: 215х215 мм.
Готуємо в журбі — це етнографічний путівник українськими кулінарними звичками і водночас артбук українських ілюстрацій. Для книжки малювали та знімали тридцять яскравих українських художників та фотографів. Це не книжка, а вечір любові. Не такої ото любові, як на перших побаченнях, а такої, коли вже сидиш у піжамі з розтягнутими коліньми і смієшся над собою. Цю книжку хочеться тримати на кухні і щоразу, як іноземець здіймає брови на наші кулінарні перепалки, знаходити відповідний розділ і показувати, у чому там справа. Читайте, журіться і веселіться! Про авторку Євгенія Кузнєцова - сучасна українська письменниця, перекладачка, дослідниця медіа та комунікацій. Найвідомішими книгами є артбук ''Готуємо в журбі'', присвячений особливостям гастрономічної культури українців, а також роман ''Спитайте Мієчку'', який вийшов друком у ''Видавництві Старого Лева'' та увійшов до короткого списку літературної премії ''Книга року ВВС-2021''. Переклала українською такі видання: ''Команда суперників. Біографія Лінкольна'', ''Юрґен Клопп: біографія'', ''МВА в домашніх умовах. Шпаргалки бізнес-практика'', ''Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими'', ''Крихкість інтернет-покоління. Як тепличне виховання шкодить сучасній молоді'' та інші. Відгук про книгу ''готуємо в журбі'' «Готуємо в журбі» також – глибоко антропологічна в своїй суті книга. На самому початку авторка формулює два принципи української кухні: готувати «щоб не пропало» і робити це так, щоб «замахатися». Таке проникливе спостереження Євгенії підтверджують дослідженнями з історії кулінарії. Так, стимулом для розвитку винокуріння в Україні став надлишок зерна, яке почали ефективно «перероблювати» у горілку. Тож коли авторка називає аргумент «бо пропаде» рушійною силою українського виноробства, її слова мають історичне підгрунтя. Ще одне цікаве спостереження авторки – гастрономічно-риторичні ігри, без яких не обходиться жодне традиційне українське застілля. Це особливий український звичай відмовляти на припрошування гостей, що є словесним вправлямм у мистецтві «погоджуватися, відмовляючись». А також своєрідний кулінарний «топос скромності» – коли господині заперечують компліменти гостей і зумисне криткують свої страви. Можна написати десятки монографій у спробах пояснити природу цих звичаїв. Євгенії ж вистачило десяти рядків і кількох вдалих метафор, аби проникнути в їх суть. Світлана Богданець, літературознавиця, дослідниця харчової семантики та образів їжі у культурі Цитати Про різдвяні застілля Ніщо не вимагає такої звитяги, наснаги й витримки, як різдвяний їдломарафон. Коли хтось хвалиться, що пробіг 42-кілометровий марафон у різдвяний сезон, можна спитати, чи треба там було на фініші доїдать холодець, бо пропаде? Не треба? Ну такий собі марафон. Це будь-хто зможе. Якщо на Миколая всі ще радісно тягнуть свої спраглі руці за цукерочкою, то на Василя у ваших тлустих пальчиків уже не та моторність, погляд блукає, а підсвідомість благає про порятунок. Про херсонські помідори Палкими літніми ночами українець заплющуватиме очі й бачитиме перед собою округлі рідні помідори із пиптиками на вершечках. - Ти думаєш про іншу? - спитає українця дівчина. А він заплаче й відвернеться. Усі фундаментальні документи, що визначають права та свободи людини, мають гарнатувати нам безперервний сезонний доступ до херсонських помідорів і швидкісного інтернету. Про холодець Холодець особливо вдало підкреслює тужливість людської екзистенції. Він заповнює увесь доступний йому простір, як рідина у наукових дослідах. Якщо в домі вариться холодець, він осідає краплями на вікнах і на стінках вашого серця. У холодцевій парі ви бродите глибинами власного дитинства, намацуючи у ній давно забуте й забутих. Це медитативний досвід, який американським туристам продають перуанці за кілька тисяч доларів. Українцям пощастило - замість туру самопізнання й десятигодинного перельоту можна поїхати на базар, купити свинячу ногу й півника. Й поки запчастини медитації варяться на повільному вогні, ви повернетесь до свого закинутого еґо. ISBN: 9789669779632 |
Драбина
Кузнєцова Євгенія
319
Одинадцять помідорів і один маленький
Кузнєцова Євгенія
292
Спитайте Мієчку
Кузнєцова Євгенія
265
Моє тихе Різдво
Катерина Бабкіна, Надійка Гербіш, Василь Махно, Ірина Славінська, Людмила Таран, Ірина Савка, Мар'яна Савка, Петро Яценко, Романишин Романа і Лесів Андрій, Гаська Шиян, Євгенія Кузнєцова, Христина Венгринюк, Артур Дронь, Таня Єрмак, Олена Лотоцька, Ольга
219
Готуємо по-домашньому Улюблені рецепти святкових і щоденних страв
Доманська Марія
359
Граматика англійської мови в таблицях. English grammar in tables
Кузнєцова Оксана
119
Усі мої тривожні дзвінки
Євгенія Бобенко
269
Аплікації для малят. Євгенія
16
Вино без правил
Янченко Євгенія Анна
325
Гномологія
Василь Федієнко Євгенія Житник
439
Зарубіжна література: Підруч. для 7-го кл.
Волощук Євгенія
89
Summa
Іздрик Юрій, Нестерович Євгенія
225
Микола Зеров
Кужавська Євгенія
99
Світова література: хрестоматія-посібник для 11 кл.
Волощук Євгенія
99
Справа мертвого авіатора
Кужавська Євгенія, Красовицький Олександр
149
Справа зниклої балерини
Кужавська Євгенія, Красовицький Олександр
189
Місія Порятунок: бджоли
Завалій Євгенія
296
Вино без правил. Подарункове видання!
Янченко Євгенія Анна
699
100 забавок. 7-8 років
Євгенія Левінштейн , Інна Ачкасова
105
Обережно: Хлопці!
Наталія Зотова / Євгенія Житник
469
Готуємо із задоволенням
209
Розвивальні завдання для дітей 4-5 років
Іщук Євгенія
119
Розвивальні завдання для дітей 2-3 років
Іщук Євгенія
119
Одписки з мамцених переписов
Долошицька-Винничук Євгенія
399
Книга таємних знань
Наталія Зотова / Євгенія Житник
469
Хлопець на всі 100 %. Усе, що потрібно сучасному джентельмену
Євгенія Житник , Олександр Зотов
469
Книга рецептів Тараса Адамовича
Євгенія Кужавська, Олександр Красовицький
229
Вітамінні заготовки
32
Готуємо смачно по-домашньому
Святенко Ю. Б.
239
Готуємо смачно та швидко
Махальська О.
239
Розвивальні завдання для дітей 5-6 років
Іщук Євгенія
119
Готуємо руку до письма. 4+
Лілія Гуменюк
25
Готуємо руку до письма
45
English. Готуємо руку до письма.
Томашевська Н.В
239
Готуємо руку до письма. Багаторазові прописи. Англійська абетка
30
Прописи-хованки
15
Готуємо руку до письма. Комплексний тренажер
59
Готуємо руку до письма. Розвиваємо дрібну моторику рук
239
Готуємо по-японськи. Щоденні рецепти автентичних страв
Канеко Емі
449
Справа майстра-червонодеревника. Справа №3
Кужавська Євгенія, Красовицький Олександр
199
Лютий лютий 2022. Свідчення про перші дні вторгнення
Бура Дар'я, Подобна Євгенія
194
Готовим вместе. Кухни народов мира
А. Доманский, А. Дромов
549
Готуємо руку до письма. Високий ріваень. 5-6 років
Федієнко Василь
85
Розвиток мовлення: робочий зошит для дітей 5–6 років
Косован О.
69
Вчимося міркувати: Робочий зошит для дітей 5–6 років
Вознюк Л.
39
Я знаю як! 3-4 роки. Логіка. Математика. Готуємо руку до письма. Розвиток мовлення.
Чала О.М
95
Я знаю як! 2-3 роки. Логіка. Математика. Готуємо руку до письма. Розвиток мовлення.
Чала О.М
95
Я знаю як! 5-6 років. Логіка. Математика. Готуємо руку до письма. Розвиток мовлення.
Чала О.М
95
Готуємо руку до письма. Прописи із завданнями та наліпками
Смирнова К. В.
39
Я знаю як! 4-5 роки. Логіка. Математика. Готуємо руку до письма. Розвиток мовлення.
Чала О.М
95
5 зірок. Калейдоскоп життя. Книга 1
Євгенія Кононенко, Наталка Доляк, Дара Корній, Ольга Деркачова, Андрій Процайло
169
Київ: Провідник
Федір Ернст, Василь Базилевич, Петро Курінний, Всеволод Зуммер, Михайло Рудинський, Олекса Новицький, Микола Макаренко, Євгенія Спаська
519
Англійська мова: Робочий зошит для дітей 5–6 років
Вітушинська Н., Пилипів О.
39
Майбутній першокласник: Робочий зошит для дітей 5–6 років
Косаван О., Вітушинська Н., Вознюк Л.
149
Книжка з віконцями. Цікавинки чомусикам
Євгенія Новоспаська , Тетяна Ярова , Олена Іванова
135
Тренуємо пальчики. Робочий зошит з підготовки руки до письма для дітей 5–6 років
Вітушинська Н., Пилипів О.
69
Показати ще...