![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Кузьміна ОльгаШвидке консервування. Холодне і гаряче. Овочі, гриби, зелень, фрукти, ягоди
Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» 2016 р. 288 ст. , обкладинка: т
оцінок: 1
розмір: 135х205 мм.
У цій книзі зібрано рецепти смачних домашніх заготівель, приготування яких не потребує значних зусиль. Тут ви знайдете безліч способів консервування смачних маринованих огірків і помідорів, апетитних салатів, ніжної ікри, лечо, різноманітних закусок, які будуть доречними навіть на святковому столі, а також традиційних солінь, квашенини і, звичайно ж, солодких заготівель із фруктів та ягід. Секрет приготування вдалих домашніх заготівель, які добре зберігаються, полягає в дотриманні нескладних правил. Насамперед це чистота. Банки і кришки для заготівель необхідно ретельно вимити: Для цього краще використовувати розчин харчової соди (10 г соди на 1 л води), оскільки сода, на відміну від магазинних мийних засобів, не має запаху і добре виполіскується. Деякі господині використовують замість соди гірчичний порошок, який теж чудово очищує банки. Ретельно вимиті банки необхідно стерилізувати. Робити це можна за допомогою пари, надягнувши банку на носик чайника, що кипить, і потримавши 15—20 хв, щ так миють банки невеликої місткості. Великі банки зручно стерилізувати, використовуючи спеціальну кришку з отвором, її необхідно покласти на каструлю з окропом, зверху встановити банку горлечком в отвір і тримати 15—20 хв. Стерилізацію можна вважати завершеною, коли по стінках банки почне стікати вода. До таких способів вдаються, коли необхідно стерилізувати невелику кількість банок. Щоб стерилізувати одразу кілька банок, зручно використовувати духову піч. Чисті сухі банки необхідно встановити на решітку в холодній духовій печі, повільно її нагріти до 150 °С, вимкнути і дати банкам остигнути. Банки невеликої місткості також можна стерилізувати в мікрохвильовій печі. Для цього в банки необхідно налити трохи води і нагрівати їх у мікрохвильовій печі за максимальної потужності протягом 2—3 хв. При цьому не можна допускати, щоб вода википіла. Кришки для консервування також необхідно ретельно вимити і стерилізувати — опустити їх в окріп на кілька хвилин. Ще один спосіб — стерилізація банок і кришок за допомогою спирту, горілки або оцту. Цей спосіб зручний для банок невеликої місткості із закругними кришками. У чисту суху банку потрібно влити 50 мл спирту або оцту, закрити кришкою й енергійно струснути, щоб рідина покрила всю поверхню. Потім спирт або оцет вилити (його можна повторно використовувати для стерилізації інших банок). Під час використання оцту необхідно бути обережним, щоб не вдихнути пару. ISBN: 978-617-12-0519-2 |
Овочі фрукти та ягоди. Книжка-панорамка
Володимир Грановський
145

Наліпки-тренувалки — Фрукти. Овочі. Ягоди
32

Розумні картки. Фрукти та овочі. 30 карток
169
Розгадайко-розвивайко. Овочі та фрукти
Катерина Столяренко
89

Овочі та фрукти. Книжка з наліпками
без автора
31

Ягоди та фрукти. Картинки для дитинки
159

Монстрик, який обожнював їсти овочі
Ольга Юровська
230

Овочі та фрукти. Розвивальні наліпки
35

Мислення швидке й повільне
Деніел Канеман
539

Блокнот для записів з магнітом "Овочі. Фрукти"
29
Швидке читання для дітей. Книжка-тренажер
Мар'яна Нечай
55

Викрадення! Гаряче літо Ракети на чотирьох лапах
Стронґ Джеремі
239
Холодне серце. Книга 1.
Лея Стоун, Джулі Холл
499

Сімейна енциклопедія домашнього консервування без консервантів
Пекер Поліна
79

Гриби України. Атлас-довідник, 2-е видання
М.М. Сухомлин, В.В. Джаган
830

Планета грибів. Як гриби годують, лікують і вбивають нас
Коваленко Олексій
549

Мотанка (кольоровий зріз)
Зерня Т.Горіха, І.Грабовська, Н.Довгопол, О.Захарченко, Д.Корній, О.Кузьміна, А.Нікуліна Н.Матолінець., О.Осійчук, Д.Піскозуб, Ю.Ран, С.Тараторіна
499
РОЗВИВАЮЧА ГРА-В'ЯЗАНКА "ФРУКТИ", CUBIKA
209

Овочі
15

Тропічні фрукти. (картонка)
Мирошниченко И.В.
95

Що ЦЕ? Овочі. (картонка)
Морозенко Марія
92

Фрукти проти овочів
Коваленко Олексій
375

Вчимося з радістю. Вчимо фрукти
Маршалова Тамара
45

Вчимо овочі. Вчимося з радістю
Маршалова Тамара
45

Апетитні рулети. М'ясо, риба, овочі
Тумко Ірина
45

Помаранчі – не єдині фрукти
Вінтерсон Джанет
419

Рулети, паштети. М’ясо, риба, овочі. Готувати смачно
45

Ольга Кобилянська. Вибрані твори (Yaka ШКОЛА)
Кобилянська Ольга
299

Овочі. Картинки для дитинки
159

Бутырка
Ольга Романова
139

Лісові феї
Ольга Шевченко
69

Лугові феї
Шевченко Ольга
69

Садові феї
Ольга Шевченко
69

Дитя
Багрій Ольга
95

Христос был женщиной
Новикова Ольга
119

Квіткові феї
Ольга Шевченко
69

Де ховається щастя
Ольга Пилипенко
248

101 забавка. 8–9 років
Дзюба Ольга
109
Буквар-тренажер
Ольга Золочевська
159

Троєщинське море
Макаренко Ольга
185
Ніжно-гроші
Ольга Примаченко
259

Весілля Настусі
Богомаз Ольга
359

Щоденник Лоли
Купріян Ольга
249

Суперхвіст
Пилипенко Ольга
129

Чорний дощ
Лілік Ольга
149

Коли прокинешся
Деркачова Ольга
249
Літні рецепти
Ольга Рябенко
829

Ніоба
Кобилянська Ольга
229

Бачити українською
Дубчак Ольга
379

Математика Тренажер
Ісаєнко Ольга
39

Абетка-чистомовка
Павленко Ольга
297

Гортенза та інші повісті
Кобилянська Ольга
229

Царівна (Подарункова класика)
Кобилянська Ольга
819

Граматика англійської мови
Коваленко Ольга
159
Школа міркувань. Абетка. 5-6 років
Гісь Ольга
149

Медаль на два боки
Саліпа Ольга
279
Показати ще...